No-code automatisering.png

No-code automatisering

Het automatiseren van bedrijfsprocessen is voor veel bedrijven inmiddels veel meer dan een kostenbesparing. Het tempo waarin situaties en markten veranderen ligt steeds hoger en hier flexibel op inspelen is cruciaal om concurrerend te blijven. Het vanaf scratch ontwikkelen van maatwerkapplicaties duurt echter te lang, kenmerkt zich door kinderziektes en is vaak te duur.

Met de nieuwste cloud tools van Microsoft heeft u echter geen programmeurs meer nodig om processen te digitaliseren, zelf apps te bouwen of processen te automatiseren. Dankzij een visuele interface en drag & drop methode kunnen ook medewerkers zonder IT-kennis complexe processen automatiseren. Het Microsoft Power Platform omvat een set van no-code tools om snel applicaties te maken en processen te automatiseren. Het platform omvat drie tools die dankzij een gedeelde databron naadloos samenwerken: Power Apps, Power BI en Power Automate.

PowerApps.jpg

Power Apps

Bouw snel en makkelijk professionele applicaties en deel deze op smartphones en tablets. De grafische drag & drop interface maakt het mogelijk om zonder programmeerkennis een applicatie te bouwen. Dankzij sterke integratie met Office 365  zijn uiteenlopende databronnen mogelijk zoals een Excelsheet in bijvoorbeeld Dropbox.

Power BI

Krijg realtime inzicht in de KPI's die er toe doen en deel deze informatie eenvoudig met anderen. Power BI maakt custom dashboards mogelijk en geeft diepgaand inzicht in onderliggende processen. Dankzij de Common Data Service werkt het gehele bedrijf met dezelfde centrale data en kunnen eenvoudig nieuwe databronnen worden toegevoegd.

PowerBI.jpg
PowerAutomate.jpg

Power Automate

Power Automate (voorheen Flow) is een automatiseringstool die dankzij connectoren honderden applicaties met elkaar in verbinding brengt. Triggers in een applicatie, zoals de wijziging van een record in uw systeem, kunnen automatische mails of documenten genereren. Daarnaast zijn zelfs RPA-processen mogelijk waarin uw oude software door virtuele robots wordt bediend.