top of page
Een app ontwerpen

Custom customer portal

Why a customer portal?

Een klantenportaal biedt tal van voordelen voor een bedrijf, zowel op operationeel vlak als in klantrelaties. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:
 
1. Verbeterde klanttevredenheid
 

  • 24/7 toegang: klanten kunnen op elk moment van de dag toegang krijgen tot belangrijke informatie, zoals hun klantgegevens, facturen, bestellingen en meer.

  • Zelfservice: klanten kunnen zelf veelvoorkomende taken uitvoeren, zoals het bijwerken van hun contactinformatie, het aanvragen van ondersteuning en het volgen van hun bestellingen, zonder afhankelijk te zijn van de klantenservice.


2. Efficiëntie en Kostenbesparing
- **Verminderde Werkdruk voor Klantenservice**: Doordat klanten zelf eenvoudige taken kunnen uitvoeren, wordt de werkdruk voor het klantenserviceteam verminderd. Dit stelt hen in staat om zich te concentreren op complexere vraagstukken.
- **Automatisering van Processen**: Veel processen kunnen worden geautomatiseerd, zoals het genereren van facturen, het bijhouden van bestellingen en het verstrekken van standaardinformatie.
 
### 3. Betere Klantrelaties en Loyaliteit
- **Personalisatie**: Door een klantenportaal kunnen bedrijven persoonlijke ervaringen bieden, zoals gerichte aanbiedingen en aanbevelingen op basis van klantgegevens en aankoopgeschiedenis.
- **Betere Communicatie**: Het portaal kan dienen als een centraal communicatiepunt waar klanten berichten kunnen achterlaten, vragen kunnen stellen en op de hoogte kunnen blijven van bedrijfsaankondigingen.
 
### 4. Toegankelijkheid en Transparantie
- **Inzicht in Gegevens**: Klanten hebben direct toegang tot hun gegevens en kunnen gemakkelijk hun interacties met het bedrijf inzien, wat zorgt voor meer transparantie.
- **Eenvoudige Betalingen**: Betalingen kunnen snel en eenvoudig worden afgehandeld via het portaal, wat zorgt voor een betere cashflow en minder achterstallige betalingen.
 
### 5. Verhoogde Verkoopkansen
- **Cross-selling en Up-selling**: Het portaal kan worden gebruikt om aanvullende producten en diensten aan te bieden op basis van eerdere aankopen of bekeken producten.
- **Marketing en Promoties**: Speciale aanbiedingen en promoties kunnen direct worden gecommuniceerd via het portaal, wat de kans op extra verkopen vergroot.
 
### 6. Data en Inzichten
- **Gegevensverzameling en Analyse**: Een klantenportaal biedt waardevolle inzichten in klantgedrag, voorkeuren en trends. Deze data kan worden gebruikt om strategieën te optimaliseren en betere zakelijke beslissingen te nemen.
- **Feedback Mechanismen**: Klanten kunnen feedback geven via het portaal, wat helpt bij het verbeteren van producten en diensten.
 
### 7. Versterkte Veiligheid
- **Veilige Toegang**: Moderne klantenportalen bieden veilige toegang tot gegevens door middel van sterke authenticatie- en encryptiemethoden, wat zowel het bedrijf als de klant beschermt tegen fraude en gegevensdiefstal.
 
Samengevat kan een goed ontworpen klantenportaal niet alleen de efficiëntie en klanttevredenheid verhogen, maar ook leiden tot kostenbesparingen, betere klantrelaties en nieuwe verkoopkansen.Het ontwikkelen van een maatwerk app brengt aanzienlijke kosten met zich mee, en hoewel de gemiddelde prijs tussen €3.000 en €20.000 ligt, zijn er diverse factoren die de kosten kunnen beïnvloeden. Hier nemen we je mee in hoe wij met behulp van onze calculator een realistische inschatting maken en hoe je eventueel ook kan besparen.
 
Doel van de app: prototype, MVP of business app
Afhankelijk van het doel van je app zijn er verschillende niveaus van uitwerking. Prototypes zijn er om ideeën te testen, Minimal Viable Products (MVP's) bevatten de minimale set aan functies maar zijn in feite volwaardige apps. Wij noemen ze ook wel 'standaard' apps omdat dit de meest voorkomende soort is. Als laatste zijn er Business apps die aanzienlijk duurder zijn. Hierbij zijn er vaak meerdere gebruikersrollen en hoge eisen op het gebied van beveiliging.

Native vs Web app: wat past bij jou idee?
De keuze tussen native apps (IOS/Android) in de app stores en web apps (PWA's), heeft invloed op ontwikkelkosten en publicatieprocedures. Web apps zijn kostenefficiënter, sneller te optimaliseren, en bieden meer controle over updates. Daarnaast zijn er inmiddels weinig technische verschillen meer tussen beide typen.
 
Functies
Veel functies zijn standaard en betaalbaar, maar nieuwe technologieën zoals Augmented Reality kunnen de kosten sterk verhogen. Het is belangrijk om te bepalen welke functies echt een eis zijn en welke eerder op het wensenlijstje horen. Vaak zijn er meerdere manieren om iets uit te voeren.
 
Aantal schermen
Ieder scherm vergt extra werk om te ontwikkelen. We hebben het hier dan wel over unieke schermen want soms wijzigt alleen de inhoud. Denk bijvoorbeeld aan een scherm met een tabel waarin je zowel gebruikers kan laten zien alsook bestellingen.

Design of standaard componenten
Je kent ze vast wel: apps die er opvallend uitzien en echt hun eigen stijl en looks hebben. Vaak zijn dit echter apps van grote ondernemingen zoals Whatsapp of Netflix want hier hangt een fors kostenplaatje aan.
Wij maken meestal gebruik van beproefde standaard componenten die grotendeels aanpasbaar zijn. Zo kunnen we van een knop bijvoorbeeld het lettertype, afrondingen, randkleur, randdikte of opvulkleur aanpassen. Best veel eigenlijk en dat zonder dure design componenten. 
 

Besparen op app ontwikkeling is dus mogelijk zonder in te boeten aan kwaliteit. Door slimme keuzes te maken, je doel helder voor ogen te hebben, en de juiste balans te vinden tussen functies en kosten, kun je een app bouwen die zowel budgetvriendelijk als hoogwaardig is.

Calculate the cost of an app

Do you have a good idea for an app but are you curious about what it would cost? Then open our price calculator and you will receive an estimate of the price within 3 minutes .

bottom of page