top of page
Scherm­afbeelding 2023-10-19 om 14.14_edited.jpg

Flutterflow

No- en low-code platforms voor het bouwen van apps maken de laatste jaren een grote opmars. Ze maken het bouwen van apps vooral veel sneller en efficiënter. Daarom werken wij sinds enige tijd met Flutterflow: een baanbrekend platform voor het ontwikkelen van mobiele en web apps. Hier duiken we kort in het ontstaan van Flutterflow, bespreken we de grootste voordelen van het platform, en bieden we een overzicht van de meest geavanceerde widgets die Flutterflow tot een must-have tool maken.

Het ontstaan van Flutterflow

Flutterflow is opgericht door twee engineers die voorheen bij Google werkten. Het idee achter Flutterflow ontstond vanuit de behoefte aan een krachtig en flexibel platform voor het ontwikkelen van mobiele en web-apps met Flutter, Google's open-source UI toolkit.

Met Flutterflow wilde de oprichters het ontwikkelen van apps toegankelijker maken voor een breder publiek, van beginnende ontwikkelaars tot ervaren programmeurs. Het platform combineert de eenvoud van visuele ontwikkeling met de kracht van Flutter, waardoor het maken van apps sneller en efficiënter wordt dan ooit tevoren.

Voordelen

01

Bouwblokken

Flutterflow biedt een zeer intuïtieve visuele studio waarmee gebruikers apps kunnen maken door drag-and-drop van Widgets. Dit zijn kant-en-klare bouwblokken die reeds goed zijn doorontwikkeld.

03

Naadloze Integratie met Flutter

Flutterflow integreert perfect met de Flutter SDK, zodat ontwikkelaars de volledige kracht van Flutter kunnen benutten zonder enige beperking. Flutter kent verder een grote community.

05

Code altijd bewerkbaar

In tegenstelling tot veel andere No-code platformen blijft de onderliggende code beschikbaar (evt te downloaden) en aanpasbaar. Deze is overigens wel geschreven in Dart (Google) wat een taal is die nog in opkomst is en dus minder mainstream.

02

Snelheid en efficiëntie

Met Flutterflow kunnen ontwikkelaars apps veel sneller ontwerpen en ontwikkelen dan met traditionele methoden. Herbruikbare componenten en beproefde widgets versnellen het proces.

04

Snel hosten en publiceren

Het platform biedt one-click hosting en deployment van apps, waardoor je eenvoudig je apps kunt delen met de wereld. Hierbij is ook het werken vanuit één centrale bron een groot voordeel.

06

Real-time samenwerking

Teams kunnen realtime samenwerken aan dezelfde app, waardoor het eenvoudig is om ideeën te delen en problemen op te lossen. Ook kunnen zowel developers als designers tegelijk in Flutterflow werken.

Widgets

Flutterflow biedt een scala aan geavanceerde widgets die onze applicaties snel naar een hoger niveau tillen. Met de Advanced List View heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om dynamische lijsten te creëren die eenvoudig aan te passen zijn. De Chat-widget stelt je in staat om realtime chat-apps te bouwen met gebruiksvriendelijke interfaces en uitgebreide functionaliteiten. Met de Interactive Maps-widget kun je geavanceerde kaarten integreren in je app, waardoor je snel location-based functies kunt bouwen.

 

Daarnaast kun je met de Camera en Image Picker-widget eenvoudig camerafunctionaliteit toevoegen en afbeeldingen selecteren op een smartphone. Voor het afspelen van video en audio zijn er daarnaast uitgebreide Player-widgets.

 

Voor het maken van complexe formulieren zijn er uitgebreide Formulierwidgets beschikbaar. Geavanceerde Animatie-widgets bieden mogelijkheden voor complexe en aantrekkelijke bewegingseffecten binnen je app. En tot slot, voor degenen die Augmented Reality-ervaringen willen integreren in hun mobiele apps, biedt Flutterflow zelfs een speciale Augmented Reality (AR)-widget.

Best tool for the job

Kortom, Flutterflow is een zeer krachtige tool met geavanceerde widgets en veel voordelen bij het ontwikkelen van apps. Het stelt ons in staat om snel, efficiënt en met plezier hoogwaardige apps te bouwen voor onze klanten.

bottom of page