top of page

Wat kost jouw app?

De kosten van een app berekenen

Heb jij een goed idee voor een app maar ben je benieuwd wat dit zou gaan kosten? Open dan onze prijscalculator en je ontvangt binnen 3 minuten een inschatting van de prijs.

Factoren die de kosten van een app bepalen

Het ontwikkelen van een maatwerk app brengt aanzienlijke kosten met zich mee, en hoewel de gemiddelde prijs tussen €3.000 en €20.000 ligt, zijn er diverse factoren die de kosten kunnen beïnvloeden. Hier nemen we je mee in hoe wij met behulp van onze calculator een realistische inschatting maken en hoe je eventueel ook kan besparen.

 

Doel van de app: prototype, MVP of business app

Afhankelijk van het doel van je app zijn er verschillende niveaus van uitwerking. Prototypes zijn er om ideeën te testen, Minimal Viable Products (MVP's) bevatten de minimale set aan functies maar zijn in feite volwaardige apps. Wij noemen ze ook wel 'standaard' apps omdat dit de meest voorkomende soort is. Als laatste zijn er Business apps die aanzienlijk duurder zijn. Hierbij zijn er vaak meerdere gebruikersrollen en hoge eisen op het gebied van beveiliging.

Native vs Web app: wat past bij jou idee?

De keuze tussen native apps (IOS/Android) in de app stores en web apps (PWA's), heeft invloed op ontwikkelkosten en publicatieprocedures. Web apps zijn kostenefficiënter, sneller te optimaliseren, en bieden meer controle over updates. Daarnaast zijn er inmiddels weinig technische verschillen meer tussen beide typen.

 

Functies

Veel functies zijn standaard en betaalbaar, maar nieuwe technologieën zoals Augmented Reality kunnen de kosten sterk verhogen. Het is belangrijk om te bepalen welke functies echt een eis zijn en welke eerder op het wensenlijstje horen. Vaak zijn er meerdere manieren om iets uit te voeren.

 

Aantal schermen

Ieder scherm vergt extra werk om te ontwikkelen. We hebben het hier dan wel over unieke schermen want soms wijzigt alleen de inhoud. Denk bijvoorbeeld aan een scherm met een tabel waarin je zowel gebruikers kan laten zien alsook bestellingen.

Design of standaard componenten

Je kent ze vast wel: apps die er opvallend uitzien en echt hun eigen stijl en looks hebben. Vaak zijn dit echter apps van grote ondernemingen zoals Whatsapp of Netflix want hier hangt een fors kostenplaatje aan.

Wij maken meestal gebruik van beproefde standaard componenten die grotendeels aanpasbaar zijn. Zo kunnen we van een knop bijvoorbeeld het lettertype, afrondingen, randkleur, randdikte of opvulkleur aanpassen. Best veel eigenlijk en dat zonder dure design componenten. 

 

Besparen op app ontwikkeling is dus mogelijk zonder in te boeten aan kwaliteit. Door slimme keuzes te maken, je doel helder voor ogen te hebben, en de juiste balans te vinden tussen functies en kosten, kun je een app bouwen die zowel budgetvriendelijk als hoogwaardig is.

bottom of page