top of page
  • Foto van schrijverW. Glasbergen

7 redenen voor een maatwerk app

Bijgewerkt op: 20 okt. 2023


foto van een zwarte iPhone met standaard applicaties

In de snel veranderende wereld van technologie en digitale marketing is het zeer belangrijk voor bedrijven om op meerdere plekken online aanwezig te zijn. Terwijl websites al geruime tijd de norm zijn, kan het maken van een eigen maatwerk app naast de bestaande website een belangrijke bijdrage leveren in de manier waarop bedrijven met hun klanten omgaan. In dit artikel geven we 7 redenen voor een maatwerk app als uitbreiding op een website.1. Pushmeldingen voor directe interactie

Apps stellen je in staat om pushmeldingen naar gebruikers te sturen, wat directe communicatie mogelijk maakt. Dit is een perfecte manier om in beeld te blijven en gebruikers te informeren over aanbiedingen, nieuws of belangrijke updates. Zodoende kan je hen beter betrekken bij je merk.


2. Automatisering

Content management systemen zoals Wordpress bevatten tegenwoordig onwijs veel functies die ook nog eens met plugins uitbreidbaar zijn. Dit is een voordeel maar ook een sterke afhankelijkheid met programmatuur van derden. De ontwikkeling van een maatwerk progressive web applicaties (PWA) maakt automatisering mogelijk die volledig in lijn is met jou werkwijze en doelen. Met behulp van No-code tools zoals Flutterflow kunnen nieuwe functies ook nog een snel worden toegevoegd.


3. Snel inspelen op veranderingen

Met een eigen maatwerk PWA kunnen processen snel worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe wetgeving waardoor je extra gegevens moet gaan registreren over aankopen of andere transacties. In bestaande CMS-systemen ben je hiervoor afhankelijk van derden terwijl het soms enkel een kwestie is van een veld toevoegen.


4. Geavanceerde functionaliteit

Met een lokale app kun je verder geavanceerde functies aanbieden die niet altijd mogelijk zijn op een website. Een app kan immers op de achtergrond actief blijven en bijvoorbeeld geo-data verzamelen over de gebruiker. Dit opent de deur naar innovatieve toepassingen en interacties.


5. Offline toegang

Lokale apps bieden gebruikers de mogelijkheid om bepaalde functies offline te gebruiken, wat vooral handig is voor taken zoals het bekijken van producten of informatie, zelfs wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is. Dit vergroot de toegankelijkheid en bruikbaarheid van je app.


6. Verbeterde klantbetrokkenheid

Lokale apps op smartphones zijn beter in staat om persoonlijke profielen van gebruikers bij te houden en gegevens te verzamelen over hun gedrag en voorkeuren. Hierdoor kun je gepersonaliseerde inhoud en aanbiedingen leveren, wat de klantbetrokkenheid vergroot en de kans op herhaalde interacties verhoogt. Denk hierbij o.a. ook aan loyaliteitsprogramma’s waarin punten worden bijgehouden en/of punten kunnen worden verzilverd via de app.


7. Direct kanaal

Een maatwerk app kan een direct en afgeschermd kanaal bieden tussen een bedrijf en haar klanten. Hierdoor kan bijvoorbeeld veel gerichter ondersteuning worden gegeven en vragen worden beantwoord.


Kortom, een maatwerk app heeft unieke voordelen die kunnen bijdragen aan het succes en de groei van je onderneming. Door te investeren in een goed ontwikkelde maatwerk app kun je de gebruikerservaring verbeteren, klantbetrokkenheid vergroten en je merk versterken.


Wil je meer weten over het ontwikkelen van een maatwerk app voor jou bedrijf? Neem dan even contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op info@outlinesolutions.nl en telefonisch op +31 (0) 642018123. Wij denken graag met je mee en geven je een passend advies voor jou situatie.

35 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page