top of page
2016-06-14 16.25.22-2.jpg

Vintage kleding app

De handel in tweedehands kleding lijkt soms erg ongeorganiseerd maar ook deze bedrijven hebben administratieve verplichtingen. Omdat bestaande pakketten niet aansloten op de werkprocessen is Outline Solutions gevraagd hier een maatwerk oplossing voor te realiseren.

Van 'oude kleding' naar 'nieuwe aanwinst'

Vintage en tweedehands kleding zijn booming business. Waar dit vroeger een hele kleine niche was is deze beweging uitgegroeid tot een serieuze markt die bestaat uit een bonte verzameling van leveranciers en aanbieders. In deze circulaire markt veranderd 'oude kleding' van de een in 'nieuwe aanwinst' voor de ander.

 

De inkoop voor deze kledingwinkels is zeer divers en omvat o.a. groothandels, particulieren, uitverkopen, Marktplaats en tussenhandelaren. Afhankelijk van de leverancier volgt een item zoals een jurk een ander administratief proces met vaak eigen BTW en belastingregels. Ook doen veel winkels aan consignatieverkoop waarbij kleding van particulieren in de winkel komt te hangen en zij pas na verkoop een percentage van de opbrengst krijgen. Bestaande administratieve systemen bieden helaas geen passende oplossing voor deze processen en zijn vaak te duur.

De opdracht voor Outline Solutions was daarom de ontwikkeling van een nieuwe applicatie die perfect aansluit op de administratieve processen van vintage en tweedehands kledingwinkels.

Dagelijks realtime inzicht

De financiële buffers van kleine winkeltjes zijn vaak zeer beperkt. Een verkeerde inschatting van een belastingschuld of uitgave kan ze daardoor al snel in de problemen brengen. Aan het begin van dit project is eerst nauwkeurig in kaart gebracht hoe de administratieve processen verlopen en hoe ze zouden moeten verlopen. Hierbij is telkens gekeken hoe de administrative belasting voor het winkelpersoneel zo klein mogelijk kan worden gehouden.
De kwartaalaangifte bleek tijdens gesprekken telkens een vervelende administratieve handeling. Daarnaast is het monitoren van consignatie items belangrijk zodat klanten weten waar ze aan toe zijn.

3D mockup van de Flamingo fashion app. Rendering op een smartphone en tablet.

Grip op de administratie

De applicatie die in dit project is ontwikkeld was direct al een verademing voor de medewerkers in de winkels. Geen complexe Excel sheets meer of losse kasboeken met aantekeningen. Ook heeft de app het mogelijk gemaakt om vragen van klanten direct te beantwoorden. Als laatste is er dankzij deze applicatie altijd inzicht over hoe het bedrijf er financieel voorstaat en wat er bijvoorbeeld voor BTW-afdracht moet worden gereserveerd.

bottom of page