top of page
Werkbureau

Masking
Studio

De meeste software kent een ad-hoc en organisch groeiproces. De software werkt wel, maar is vaak moeilijk to onderhouden en slecht schaalbaar. Masking Technology heeft een oplossing voor beide problemen en Outline Solutions heeft in dit project het design gedaan van hun nieuwe IDE studio.   

Nieuwe tools voor developers

Masking Technology is een Nederlands bedrijf dat nieuwe innovatieve tools ontwikkeld voor developers. Eigenlijk is er veel te veel over hun product te vertellen, maar hier volgt een korte samenvatting.
De meeste IT projecten volgen verschillende stadia tijdens hun levenscyclus. Vaak beginnen ze als een monolitisch blok code wat in het begin ook prima werkt. Wanneer het aantal gebruikers echter groeit is er echter een meer schaalbare architectuur noodzakelijk. Dit betekent vaak dat de code volledig opnieuw moet worden herschreven wat een kostbare stap is.

Met de Masking Studio kunnen developers hun code flexibel splitsen en flexibel herorganiseren zodat er in alle fasen een optimale architectuur staat. Het herschrijven van code is hierbij niet meer nodig. Kijk voor meer informatie op hun website www.masking.tech.

De oprichters van Masking Technology zijn beide zeer ervaren developers maar hadden tot op heden weinig tijd besteed aan het ontwerp van hun studio. Outline Solutions is daarom gevraagd om de studio volledig opnieuw te ontwerpen en om de gebruikers ervaring (UX) te verbeteren. Een grote uitdaging want het platform heeft veel features en ook de innovatieve concepten die ten grondslag liggen aan de technologie zijn vaak moeilijk uit te leggen.

3D mockup van de Masking Studio op een computerscherm.

Realistische testen
met interactieve prototypen

In dit project hebben wij Figma gebruikt om alle user flows in kaart te brengen, flows te herontwerpen en om deze te optimaliseren. Daarnaast zijn er interactieve prototypen gebouwd en gebruikerstesten uitgevoerd om snel feedback te krijgen van de doelgroep. De reacties vanuit de developers waren zeer positief en zowel de technologie als studie waren goed te begrijpen. Alle feedback en nuttige suggesties zijn gebruikt om het design verder te verbeteren.

Het nieuwe ontwerp wordt momenteel gebouwd door een front-end developer waarna deze zal worden gelanceerd.

bottom of page