top of page
  • Foto van schrijverW. Glasbergen

Besparen op kosten: 4 tips voor een betaalbare app van hoge kwaliteit


3D illustratie van een bank met daarop een smartphone en gouden munten.

Het ontwikkelen van een mobiele app brengt soms hoge kosten met zich mee, maar dat betekent niet dat je moet inleveren op kwaliteit. Met de juiste aanpak kan je de kosten van een app laag houden en toch een app van hoge kwaliteit laten bouwen die aan de verwachtingen van je doelgroep voldoet. Hier zijn vijf waardevolle tips om kosten te besparen zonder concessies te doen op kwaliteit:


1. Begin met een goed plan


In zijn boek The 7 habits of highly effective people (tip!) schrijft managementgoeroe Stephen Covey hoe je altijd moet blijven nadenken over het eindresultaat: "Begin with the end in mind" Het realiseren van een betaalbare app is hier een goed voorbeeld van en begint met een degelijk en doordacht plan. Heb je überhaupt wel een maatwerk app nodig of is er misschien een plugin of andere bestaande software die hiervoor kan worden ingezet? De goedkoopste app is géén app. Identificeer de belangrijkste functies en doelstellingen. Het ontwikkelen van een gedetailleerd ontwerp en specificaties zal helpen om dure wijzigingen in latere stadia te voorkomen. Het hebben van een goed doordacht plan zal het ontwikkelproces gestroomlijnder maken en in latere fases kosten besparen. Let op, blijft hier ook weer niet te lang in hangen want vaak is nog veel onduidelijk in het begin."De goedkoopste app is géén app."2. Wat is er minimaal nodig?


Een Minimum Viable Product (MVP) is een versie van je app met de meest essentiële functies om waarde te creëren. Door te prioriteren en je te concentreren op het MVP, kun je de ontwikkelingskosten aanzienlijk verminderen. Dit stelt je in staat om snel een eerste versie te lanceren en feedback van gebruikers te verzamelen voordat je investeert in meer geavanceerde en vaak duurdere functies. Het is een effectieve manier om kosten te beheersen en de app snel te lanceren.


3. Maak gebruik van een low- of no-code platform


Het opnieuw gebruiken van bestaande componenten en frameworks kan aanzienlijk besparen op ontwikkelingskosten. Low- en no-code platforms lopen in deze ontwikkeling voorop en bevatten beproefde gestandaardiseerde componenten die snel gebruikt kunnen worden. In sommige gevallen kan een app daarmee al in een paar dagen klaar zijn. Bij Outline Solutions gebruiken wij Flutterflow voor de ontwikkeling waarmee de snelheid en betrouwbaarheid zeer snel toenemen.


4. Blijf betrokken en communiceer effectief


Niets is zo vervelend als ontwikkelaars die vol enthousiasme dingen bouwen waar de business-kant eigenlijk niet om heeft gevraagd. Vaak gaat er veel mis in de vertaalslag van klantbehoefte (waarde) naar technische implementatie door developers. Houd daarom een open communicatie gedurende het hele proces. Door actief betrokken te blijven en eventuele problemen of wijzigingen in een vroeg stadium aan te pakken, kan je onnodige kosten voor de app voorkomen. Duidelijke communicatie zorgt ervoor dat het project op koers blijft en binnen het budget blijft.


Het ontwikkelen van een betaalbare app van hoge kwaliteit vereist zorgvuldige planning, prioritering én samenwerking. Met deze tips kun je kosten besparen zonder afbreuk te doen aan de uiteindelijke kwaliteit van je app.


28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page